ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

Државно такмичење из физике одржано је 20. и 21. априла 2024. године у ОШ „Милан Илић Чича“ у Аранђеловцу. Четири ученика наше школе је учествовало на такмичењу, и ово је кратак извештај са такмичења наставника Давида Царевића:

„Поносан сам што могу да вас обавестим да су наши ученици остварили сјајан резултат на Државном такмичењу из физике. Вељко Чалуковић (седми разред) је освојио прву, а Урош Мијатовић (шести разред) трећу награду. Аница Јевтовић и Петар Јовановић, у никад јачој конкуренцији, нажалост нису освојили награду упркос добром резултату. Честитам свим ученицима и колегама, целој школи. А највише сам поносан на њихово понашање и другарство које су јуче приказали на делу и на најлепши могући начин представили себе, своје родитеље, учитеље, наставнике, школу, град и државу.“

Честитамо свим ученицима и њиховим менторима, Драгици Лешњак и Давиду Царевићу, на оствареним резултатима!

„ТАЈНА ДРВЕТА“

У оквуру пројекта „Тајна дрвета“ који је организовао Тим за развој међупредметних компетенција и предузетиништво организоване су следеће активности за ученике петог и шестог разреда:

Настави са читањем „„ТАЈНА ДРВЕТА““

ТАКМИЧЕЊЕ „ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“

На Општинском такмичењу из „Шта знаш о саобраћају“, одржаном у ОШ „Момчило Настасијевић“ у суботу, 20. 4. 2024. године, учествовале су две екипе „Б“ и „Ц“ категорије, односно  четири девојчице и  четири дечака. Ученици су прво радили тест којим је проверено њихово познавање саобраћајних правила и прописа, а затим су возили бицикл на полигону спретности.

Настави са читањем „ТАКМИЧЕЊЕ „ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ““

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

На Окружном такмичењу из технике и технологије, које је данас одржано у ОШ “ Милинко Кушић“ у Ивањици, учествовало је девет ученика наше школе и остварили су следеће резултате:

  • Неда Симеуновић, шести разред, 3. место и пласирала се на Републичко такмичење, ментор Сања Миленовић;
  • Маја Томић, пети разред, 2. место, ментор Душица Вранић;
  • Емилија Ђокић, седми разред, 2. место, ментор Рада Марковић;
  • Вук Дамљановић, седми разред, 2. место, ментор Рада Марковић;
  • Вук Достанић, седми разред, 3. место, ментор Рада Марковић.

Честитамо свим ученицима и њиховим наставницама.

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе

На данас одржаном Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, ученици наше школе су постигли следеће резултате:

  • Јакша Васић (осми разред) – 1. место (20 бодова) и пласман на Републичко такмичење;
  • Вељко Чалуковић (седми разред) – 3. место;
  • Теодора Савковић (пети разред) – 3. место.
    Честитамо ученицима и њиховим наставницама Дарји Кочовић и Јованки Казаковић.